maanantai 30. tammikuuta 2012

nukuttuja öitä ja muistiinkirjoittamisia

Vilkaisin tuossa sivussa näkyviä omia otsikoitani, ja kovin ikävältä vaikuttaa nopeasti: useammassakin otsikossa mainitaan unettomuus, valvotut yöt tai jotain muuta, joka antaa ymmärtää, että meillä valvotaan. Tämähän ei ole pelkästään totta, minusta tuntuu, että meillä nukutaan oikeasti tosi hyvin, pitempiä pätkiä putkeen ja öisin. Juuri tuossa viikonloppuna mainitsin, että meillä on käynyt tämä vauva-aika tosi helposti, ei koliikkia ja itsekin saa nukkua. Olen pitänyt nyt viimepäivät kirjaa siitä, kuinka meidän arki rullaa, ja ennen kaikkea päivän aikataulutuksesta herran osalta. Ei näistä nyt mitään johtopäätöstä voi tehdä, nyt on niin paljon pakkastakin, ettei pääse vaunuilla ulos, ja se sotkee osittain päiviä. Ei meillä kylläkään vielä ole mitään säännöllisenä toistuvia päiviä. Tässä kuitenkin esimerkki yhdeltä päivältä:

klo
24 nukkumaan
03 syöttö
07 syöttö
09 herätään
11 syöttö
11:50-12:30 tirsat
13:23 syöttö
13:40-14:40 tirsat
15:20 syöttö
18:30 syöttö
19:20-19:50 tirsat
21:30 syöttö
23:30 nukkumaan

tuona päivänä minusta tuntui, että meillä syötiin kokoajan, ja se johtui ihan vain minusta. Olavi suostuu syömään aina yhdellä syötöllä vain yhden tissin (lypsämisen perusteella irtoaa noin 120ml), ja tuossa yhdessä vaiheessa syötin vahingossa samasta tissistä peräkkäin kaksi kertaa, ruokaa ei riittänytkään pitkäksi ajaksi pitämään nälkää poissa, ja a´vot: kohta syötiin taas.

Kauheasti tuohon päivän rytmeihin vaikuttaa meillä siis sää (pääseekö inhimillisessä säässä ulos käyskentelemään) ja se onko iskä kotona (jos on, menee/kuluu aika eri tavalla). Tuon kokonaan aikataulutetun päivän jälkeen mentiin mummon ja ukin luo, ja taas poikkeusolot herralle. Illalla Olavi kävi mummon ja ukin kanssa jo toista kertaa saunassa istumassa ja irroittelemassa räkää, ja voi kun se taisi uuvuttaa herran niin tehokkaasti, että illalla Olavi rupesi nukkumaan 00:11, mutta heräsi aamulla vasta puoli kahdeksalta. Unia tuli siis yhtäsoittoa vedeltyä 7 ja puoli tuntia. KOROSTAN 7H 30MIN! Mainitsinko siis, melkein kahdeksan tunnen unet putkeen? Ihmettelin herran herätessä syömään, kun tuntui ulkona olevan kovin valoisaa. Tuo oli herran putkeennukkumis-ennätys.

Ja sitten; Olavi Herra Punkiainen kääntyi viikonloppuna mummon ja ukin luona ensimmäistä kertaa mahalta selälleen aivan itse. Tempun uusiminen ei kylläkään onnistunut, mutta jospa tuo liikkumisen hieno maailma nyt pikkuhiljaa alkaisi avartua herralle. Pitää tänään kokeilla pyöriskelyä taas uudelleen.  Kyllähän Oltsu joskus pienenä (1-1 1/2kk) osasi kääntyä vahingossa ja varmaan tietämättään, mutta taito on unohtunut jossain välissä herran kasvaessa. Seuraavaksi odotellaan koska pikkusormet osaavat tarttua asioihin. Harsoon osataan jo tarttua ja leluihinkin kun niitä ujuttaa, mutta ei tarttuminen vielä ole sellaista tarkoituksellista. Yhtenä päivänä herran tosin lattialla makaillessaan tavoitteli helistintään, ihan vain eivät sormet ymmärtäneet sivelyn sijaan tarttua leluun. Naurua odotellaan kanssa, ilmeisesti meillä on semityhmät vitsit, kun Olavi vain hymyilee leveästi, muttei naura ääneen. Sitä odotellessa.


Nyt muihin hommiin helei

7 kommenttia:

 1. Eihän alle vuotiasta saa löylyihin viedä.. toivottavasti edes sen olette tienneet :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. luonnollisestikaan herra ei ole ollut löylyissä, vaan alalauteilla alkulämmöissä rään irrotuksessa.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. vielä, siis sauna ei siis ole ollut vielä kuuma, vain lämpimämpi huone, ihan samoin kun saunassa käydään lämmittelemässä vauvauinnissakin

   Poista
 2. Sauna keskustelua siis :D Ite ootan että nää pakkaset hellittää niin saa tuon meidän puolivuotiaan vesipedon saunan lattialle ammeessa leikkimään. :) Ulkosauna siis, niin lattianrajassa pakkasella saunan lämmöstä huolimatta turhan kylmää ja vetoisaa.
  Olettekos te vauvauintia ajatelleet kokeilla vai? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kovasti olisi vauvauinti kiinnostanut, mutta en muistanut mennä infotilaisuuteen, ja se on meilläpäin ehtona osallistumiselle. Ei tule herrasta siis ainakaan ammattiuimaria :)

   Poista
 3. Ei ainakaan ammattivauvauimaria, tulevaisuushan on vielä avoin! ;)
  Kai sitä jo liki vuoden ikäisen kanssa sitten uskaltaa mennä jo ihan keskenäänkin uimahalliin :) Tai miksei toki jo aiemmin, ite en vaan uskalla vielä ajatella kun toinen on niin hötky muttei oikein hallitse kroppaansa vielä :D
  Itekkin mielellään olisin halunnu kokeilla, samat ehdot täällä kun sitten sielläkin, ja toinen kynnyskysymys on itsellä huono itsetunto. :D lähtee sinne sitten esittelemään raskausarpiaan ja makkaroitaan. Joo, ehkä mamma/vauva uinnissa niitä näkis muillakin, mutta silti :P

  VastaaPoista