tiistai 1. tammikuuta 2013

Joulu ohi, vuosi vaihtui, what else?

Siis joulu on ohi, kuusenkin voisi varmaan jo ottaa pois, ja vaihtaa verhot ja maton, ja ehkä järjestystä?! En usko että arvon herra mieheni (jo kahden vuoden ja päivän verran) innostuu mistään vaihtamisesta huoh.

Joulu oli kyllä taas melkoista juoksemista, voi kumpa ensi jouluna oltaisiin keskenään omassa kodissa, harmi jos joulu menee juoksemiseksi. Voi sitä juoksemisen raskautta kun ottaa huomioon että mukana on raijattava itsensä lisäksi muu perhe, hillitömästi vaihtovaatteita ja muuta tavaraa ja vielä enemmän joululahjoja (kiitos niistä). Joulunpyhät oikein vielä kruunasi olavin räkäinen nenä, parhaita asioita joita tiedän; räkää jokapaikassa. Onneksi nyt on jo hellittänyt tuon vuotamisen kanssa.

Alkanut vuosi kyllä alkaa ahistaa jonkin verran jo nyt. Tämän kevään ja alkukesän aikana pitää osata tehdä SUURIA päätöksiä:

-meidän koti on vuokra-asunto, ja mikäli meidän vuokranantaja saa töitä etelästä, myö saadaan jatkaa tässä asumista. Asia selviää joskus keväällä, vuokrasopimus on toukokuun loppuun, mutta koska saadaan tieto jatkosta, siitä ei ole tietoa, veikkaan että menee huhtikuulle asti ainakin. Eli ehkä pitäisi varuilta vähän pakkailla täällä jo pitkin kevättä mahdollista muuttoa varten.

-miun työt loppuu touokuun vika päivä ja jatko on todella, todella epätodennäköistä, kaikilla vakituiset työsuhteet. Todella harmillista, työ on ollut mahtikivaa ja olisk ollut kiva jatkaa tuolla (varmasti alkaa harmittaa sitä enemmän mitä lähemmäs viimeinen työpäivä tulee, nyt jo harmittaa)

-pitäisi tehdä päätös, että hakeako täältä jns töitä joista ei välttämättä tykkää kauheasti (huono työllisyystilanne täällä ollut jo pitkän aikaa, eikä varsinkaan mitään mielenkiintoista) vai pitäisikö hakea töitä, kivoja sellaisia muualta päin suomea? Mahdollisesti ankeita töitä joensuusta vai kivoja töitä muualta?

-joensuusta meillä on jo katsottuna ja melko varmana asunto johon voitaisiin muuttaa jos tänne jäädään, mutta kuinka sen kanssa toimisi? Jos tästä asunnosta ei tule tietoa ennenkuin vaikka silloin huhtikuussa, ja on irtisanomisaikakin, niin pitäisikö ottaa se toinen kämppä ihan vain varuilta heti kun se vapautuu toukokuun lopussa? Jos tämä meneekin alta vaikka heinäkuussa? Ja se toinenkin asunto menee varmasti jos myö ei sitä sen vapautuessa otetakaan? Pitäisikö muuttaa vain varuilta siihen?

-entä jos juuri kun ehtiikin muuttaa siihen saisikin töitä jostain muualta?

Mitä tässä nyt sitten oikein pitäisi tehdä, ahdistaa niin maan hitosti nyt. Olisikohan vain järkevää vaikka yrittää toista lasta, jotta voisi siirtää ainaki osaa päätöksistä ja jäädä vaan tänne? Siltikin jäisi tehtäväksi ratkaisu asuntoasian suhteen.mutta entäs jos sitten kuin ihmeen kaupalla saisikin jonkin jatkosijaosuuden tuolta nykyisestä työpaikasta ja sitten olisikin raskaana eikä voisi tehdä sitä sijaisuutta? En kestä. Pitäisikä katso syksyyn mitä tapahtuu ja sitten alkaa yrittää toista lasta? Mutta se työjuttu on niin epätodennäköinen etten edes minä usko siihen. Pitää kai jäädä tänne jos ei tule mitään supermahtavaa työtä haettavaksi missä tahansa päin suomea ja olla vaikka kotihoidontuella tai jossain työkkärin harjoittelussa. Mie haluaisin kuitenkin vielä säästää huomiota pelkästään olaville.

Voi ahdistus, mietipä näitä asioita tomi!

Nyt ei kyllä pysty muuhun, loppuun pari kuvaa ja ahdistunut ahghghghg

1 kommentti:

  1. Ekanakin tsemppiä kaikkeen stressin sietoon. Sitten kun koko työ ja asunto ongelma on ratkaistu eli päätökset tehty, voit hengähtää kunnolla (ja kuten kunnon kansalaisen kuuluu=ollaan kipeänä kun stressi hellittää eli yleisimmin vapaalla.)

    Vaikeita päätöksiä luvassa siis.

    En voinut olla huomaamatta kitara ja noita suomimusiikki-kirjoja.. Voi kun saisin itekkin joskus aikaiseksi alkaa treenaamaan. Mutta laiskasta minusta kärsii tämä joskus opettelun jo aloittanut ruumis.

    VastaaPoista