keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

taidot ja ruoista ja aurinko

se on muuten kesäinen päivä taas, mah-ta-vaa!Tänään ollaan käyty jo koko perheellä kävelyllä ja sitten toistamiseen ulkona vähän syömässä voikukkia ja sen lehtiä (vain Olavi söi) ja sitten ollaan kehystetty herran värikylpykuvat ja aurinko se vain paistaa ja elämä on ihanaa. Jostain syystä tavallista ihanampi arki.

eilisen päikkärit. pylly pystyssä nukkuminen on täten vakiintunut tähän talouteen.
Joo, mie ajattelin tähän nyt vähän listata summittaisesti noita olavin osaamia asioita, huomasin, etten ole muistanut niitä kirjata ylös vauvakirjaan, joten täältä jostain ne täytyy sitten tulevaisuudessa kovalla hommalla kaivaa esiin...paitsi ehei, minä kerään ne tähän yhteen päivitykseen, WOU kuin kätevää :D

siis, 

mahalleen kääntyminen 4kk 4pv
konttaus-asentoon nousu 5kk 3vko
konttaus 6kk 2vko
istumaan nousu itse ja istuminen tukevasti 6kk (+2vko)
seisomaan nousu 7kk 2vko
hitaasti kävelyä tukea pitkin (sivuttaissuunnassa) 7kk3vko

niin, kieriminen ja ryömiminen ovat jääneet kokonaan välistä, liian hidasta olavin mielestä, arvaan ma.
 


kyllä tuo aika rientää, tämä tiedoksi jos joku ei ole vielä tuota asiaa huomannut. Sunnuntaina tulee täyteen jo kahdeksan kuukautta elämää olavin kanssa. Aivan uskomatonta.

 
kevyen cool ja rento seisoskelu
On muuten kumma jos ei ala tämän perheen ylivoimaisesti suosituin vauva (laadullinen tutkimus, otanta 2) kasvaa pituutta. Nyt ollaan syöty päivittäin aivan käsittämättömiä määriä ruokaa:

aamulla reilu 2dl puuroa
lounaaksi iso purkki lihaa
välipalaksi hedelmä- tai marjamössöä
illemmalla puolikas iso purkki lihaa ja mahdollisesti vielä hedelmää
iltavelliä vaihdellen 2,5dl-3dl
yöllä syöttöjä 1-2

ja väleissä tai aterioiden yhteydessä vielä herran innokkuuden mukaan maitoa, normaalisti päivän aikana ainakin 3 kertaa.

en mie tiedä kuin suuria määriä nuo keskivertaisesti on, mutta meille tuossa on syömistä. oikeasti, mihin kaikki tuo ruoka uppoaa? herra on melkein pelkkää lihasta, paitsi poskistaan.


Muuten niistä hampaista, vaikka olenkin jo pikkuhiljaa vaipunut siihen uskoon, että herra poika on hämmentävä poikkeuksellinen lapsi, jolle ei kasva hampaita lainkaan, saatan olla väärässä. aivan kuin olisin tuntenut kuhmun alhaalla ikenessä, oikealla puolella. jopa herra iskä arveli tuntevansa jotain, ja se on jotain se :)

saa nähdä, kuola vaan lisääntyy määrällisesti ja kaikkea kalutaan, kenties joinain näinä öinä tuo kohouma suurenee ja suurenee ja lopulta sieltä paljastuu hammas? huom. nimenomaan kaikki tuo tulee tapahtumaan yöllä, minulla ei edes ole turhia kuvitelmia siitä, että tähän talouteen hampaat kasvaisivat ilman huutoa.


ja siis, jälleen hampaita, sunnuntaista 8kk päivää ja olavin tädin rippijuhlia odotellessa


maisa

2 kommenttia:

  1. Meillä ei ole vielä edes mtn vauvakirjaa kun ei kehtaa hommata jos joku laittaa vauvalle ristiäislahjaksi. Onneksi on tosiaan blogi jonne voi päivittää kaikki tärkeät oppimis asiat tarkasti. ;) Eriasia jaksaako kaivella kaikkien postausten takaa niitä tiettyjä juttuja. :D

    VastaaPoista
  2. myö saatiin sellainen vauvakirja juurikin ristiäislahjaksi, harmi vaan että siinä vaiheessa ei oikeasti enää muistanut ensimmäisten öiden unirytmistä mitään tai oikein juuri muutakaan, paitsi että vauva oli pieni. Meillä on sellainen mauri kunnaksen kirja, tatu ja patu kirjassa oli muuten paikka takapuoli painatukselle (vauvan), katselin joskus kaupassa

    VastaaPoista