tiistai 17. huhtikuuta 2012

puoli vuotta, por favor!

huom pölyraja sohvan alla
PUOLI VUOTTA takana, oikeasti kuusi kuukautta juurikin tänä päivänä täyttävä herra Olavi tuolla taustalla lattialla äheltää ja viskoo lelujaan ja kuolaa. Enpä olisi uskonut vielä puoli vuotta, saati sitten vuosi sitten.


Eilen meillä oli puolivuotisneuvola, ja voi veljet mikä pikkupoika meillä taitaakin olla, olen vähän joka paikassa törmännyt samanikäisiin poikiin (ja tyttöihin kanssa), joiden mitat ovat aivan eri lukemilla kuin herra herralla. Pituutta oli tällä hetkellä 65,5cm (viimeksi on kyllä mitattu neuvolassa väärin, kun jalat ovat kasvaneet silmissä kuukauden aikana, enemmän kyllä kuin 0,5cm) ja painoa oli sutjakat 7,5kg. Hoikka poika, mutta vaikka pituuskasvu oli kuluneen kuukauden aikana hidastunut, ei tarvetta kuulema olla huolissaan, omalla käyrällään mennään. Vaikka koolta ollaankin pienempia kuin monet muut (kuitenkin kasvukäyrätaulukon rajojen sisällä ollaan kevyesti), liikunnalisella puolella ollaan edetty oivasti. Neuvolassa kehuttiin herran olevan kovasti ponteva, kun nousee konttausasentoonkin, älyää laittaa ne kätensä sivuille istuessaan, jos kallistuu ja hyvin tukee kuulema itseään. Neuvolan rouva arveli, että konttaamaan lähdetään parin viikon sisällä. Voi juku


 Minä olin ensin tuon neuvolan jälkeen ihan hermona kun pituutta ei ollut tullut ja painoakin vain 100g, mutta sitten lohduttauduin sillä tiedolla, että monella rintaruokitulla vauvalla tulee tuossa viiden ja kuuden kuukauden taitteessa kasvussa hidastus. En tiedä, pahin ahistus on takana, enkä syytä enää itseäni siitäkään, ettemme ole muistaneet antaa d-vitamiinitippoja joka päivä. Sutjakka poika ja liikkuu ja tuntuisi voivan hyvin niin en jaksa stressata, kerta ei neuvolassakaan reagoitu mittoihin mitenkään erityisesti.

heippa.

3 kommenttia:

 1. Hehe, meidä 3kk vanha tyttö on yhtä painava kun olavi. Pituus taas tosin vähän vähemmän :D

  VastaaPoista
 2. uuh, oikea emäntä siis :D, meidän olavi ottais turpaansa 100-0

  VastaaPoista
 3. Olaville onnea puolivuotisten (ja melkeen viikon siihen päälle) kunniaksi! <3

  Ihanaa kuosia tuossa pinnojenpehmike systeemissä.

  VastaaPoista