perjantai 19. huhtikuuta 2013

Puolitoista vuotta ja risat

Puolitoista vuotta on nyt sitten herra poikani olavi viettänyt aikaa mahan ulkopuolella. Hurjaa.

Neuvolassa mitoiksi saatin pituutta 79,9cm ja painoa taisi olla 10,4kg, pituudessa ollaan prikulleen -1 käyrällä, painosta ei hajua mitä tulee käyriin, mutta terveeltä vaikuttaa, joten sekin lienee ok :) . Luonnollisestikin olavi veti järkyttävät kilarit neuvolassa, ei tuo stetoskooppi niin tuntunut kiinnostavan, ja paskat mitään pinsettiotteitakaan näytetä pyh. Kaikesta tästä johtuen merkintä neuvolakortissa oli seuraava: "suloinen poika, draaman tajua". Äitinsä poika.

Puheen suhteen on taas edistytty, yht'äkkiä sanoja tuntuu tulevan hirveää vauhtia, vanhojen lisäksi on tullut ainakin pappa (pallo), pupu, laalaan jatkoksi pai (teletapit, tähän kuuluu myös vilkutus), muumit on muuttunut muotoon pappapa (tms), jos jokin ei kiinnosta tai kun jotain ei haluta "ä-ää" (e-ei), vanha kunnon o-ou, nämä nyt ainakin. Ylipäätään puhelu tuntuu taas kiinnostavan herraa itseään enemmän kuin vähä aika sitten.

Muuten muuten, kevät on kyllä oikein ilmaantunut meillekin nurkan takaa, piha jota vasta sankarinomaisesti lapioin, onkin jo melkein sula, aah kuin mahtavaa. Tänään töissä huomasin pensaan oksissa esiin piskevat nuppujen pesät. Voi kevättä.

Oman painon kanssa junnataan paikoillaan, aamupaino oli sen -7,5kg, mutta mie olin vähän turvoksissa, maha pullotti oikein omaksi ilokseen. Tiedä sitten olisiko turvotuksettomana aamuna se -8, oi kun oisi mahtavaa. Prikulleen tämän hetken päiväpaino on -7kg. Pitäisi muistaa juoda vetta, sitten hieman lisää vetta ja kenties vielä hieman vettä. Näin on.

Kesän toimeentulo on selvennyt positiivisella tavalla ja kenties hieman jo syksykin. Lakimuutoksen ansiosta nyt pääsee ansiosidonnaiselle jo heti ekasta työttömyyskuukaudesta lähtien, lomarahat eivät enää viivytäkään liiton rahojen maksun alkua. Käytännössä lomarahat jäävät siis säästöön. Eli ostan mahtavan riippumaton telineineen tai jos mahdollista niin koko perhe lähtisi ulkomaille. Jahkailu kesken, passitkin kun pitäisi ostaa joistain rahoista, huoh. Hieman suunnitelmia sotkevat tänään postissa tulleet veroehdotukset, minulle palautusta reilut 700, hra iskälle mystiset mätkyt 300€. Iskä on ollut tuon kyseisen vuoden opintotuella, vanhempainvapaalla ja ansiosidonnaisella, joista miun käsitykseni mukaan menee ennakonperintään vähintään se 20%, mutta ehei. Tässä maassa on reilua, että ne jotka saavat vähiten, maksavat eniten. Kokoomus perkele. Mutta siitä syksystä, mie jatkan nykyisessä työpaikassa ainakin harjoittelussa, kenties jopa työntekijänä, tämä selvinnee ennen toukokuun loppua, toivottavasti.

Nyt syömään ja sitten illaksi angstaamaan töihin, nyt on angst-päivä jostain syystä

Heippa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti