torstai 17. huhtikuuta 2014

17.4.2014

ollo 2 ja puoli vuotta hurraa! ollo opoti, iso poika jo.

kevä ton tullut ja tulee lisää vauhdilla, ollaan olavin kanssa ulkoillessa katseltu nuppuja kaikissa pensaissa ja puissa, naapurin krookukset ovat nousseet ja meillä kukkivat leskenlehde jo toista viikkoa. Oi kevät, tapapihallakaan ei ole enää lunta kuin pikkunökäre, lumiukon alavartalon jämä.

Olavi on aloittanut kyselemisen kunnossa, ai mikä, mikä tuo on ja kaikki noiden kysymysten johdannaiset moneen moneen moneen kertaan. Välillä muuten ihan tahallaan. Ollo puhelee paljon ja on tehnyt oman laulunkin, sain sen onneksi videolle: olavi istui pianon edessä ja käänteli sivuja nuottikirjasta, pysähtyi yhdelle sivulle, painoi muutaman kerran koskettimia ja lauloi "lapset leikkii pihalla", käänteli taas sivuja ja tuli sivulle, jossa näkyi lapsia veneessä auringonpaisteessa ja olavi lauloi seuraavaa "lapset leikkii veneessä, lapset leikkii veneessä, paistaa aurinko, paistaa aurinko" ja melodiakin oli ihan passeli, lopun toistoa myöten! hyvä laulu. Olavi kertoi eilen ruokapöydässä, että pienenä hän lauloi tuota lapset leikkii laulua. onhan noista lauluhetkistä aikaa kuitenkin jo viikko, kaksi?

olavi oli mummon ja ukin luona huhtikuun alussa kolme yötä, tämä on herran henkilökohtainen yökyläily-ennätys. Sillä aikaa kun ollo hengaili maalla, myö käytiin tomin kanssa helsingissä oopperassa ja ateneumissa (miun työhommissa, mutta kuitenkin). Hyvä reissu, vaikka kärsinkin hotelliyön ruokamyrkytyksen parissa, ei paljoa ateneum jaksanut kiinnostaa seuraavana aamuna. Tove näyttelyn luento oli ihan mielenkiintoinen, mutta itse näyttely ei oikein sävähdyttänyt, olisi varmasti ollut jotain vaikuttavaa jos olisin kyennyt katselemaan tarkemmin, mutten oikein jaksanut edes seistä edellisyön jäljiltä.

harjoitussupistuksia on ollut vaihtelevan paljon, ei ollosta ollut mitään tällaista, olisiko supistanut muutaman kerran ennen niitä synnytyskäynnistyssupistuksia. Toissapäivänä oli neuvolakin, kaikki ok, vauva pää alaspäin, pää aika alhaalla jo. Nyt saa alkaa oman harkinnan mukaan syömään rautalisää, joten tervetuloa pahanmakuinen rautajuoma taas meille! minulle oli tullut painoa itseäni ahdistavan verran, tosin totesin nousseen määrän olevan oikeasti vähän pienempi, maha ei ole toiminut tuon ruokamyrkytyksen jälkeen kunnolla, joten rautalisä tulee tarpeeseen jos se toimii tälläkin kertaa samoin kuin ollon aikaan. painoa on tullut vähemmän kuin ollosta tässä vaiheessa, mutta silti itseä vähän ahdistaa, jospa se tästä taas. yritän järkeistää taas syömistä, olen lipsahtanut tuonne mässyjen maailmaan, kotvan kun kärvistelisi ilman niin ei tekisi enää mieli. liikuntaakin voisi taas muistaa poikkeusviikkojen jälkeen lisätä, kävelisi päikkärille ja takaisin iltapäivisin, se on jo jotain. hidastahan miun kävely on, mutta kuitenkin. juuri eilen sanoin tomille, että ollosta en muista vaappuneeni kokoaikana, nyt jo välillä tässä vaiheessa, ihan vain koska se on helppoa.

jahkailen muuten nyt tuplarattaiden kanssa. pitäisikö ne hankkia? useilta olen kuullut joo, ja itsekin uskon, että päiväunien ajaksi olisi näppärä olla rattaat, ja välillä muutenkin jos haluaa kävellä vaikka keskustaan. fb kirpparilta varasinkin jo yhdet aamusta, pitää keskustella herra iskän kanssa kuin tehdään, näihin on kuitenkin jemmattu jo raha valmiiksi, joten ei olisi pois normibudjetista (jota muuten helsinki sotki ihan kiitettävästi plus retki ikeaan ostamaan lipasto vauvanvaatteille huoh. onneksi kohta vaihtuu kuukausi).

kuukauden vaihtumisesta puheenollen, tässä kuussa on työpäiviä enää 6 ja ensi kuussa 4 (kun tätä päivää ei lasketa), väliin iskevät pääsiäisloma ja vappuvapaat, sitten muutama päivä vuosilomilla ja sitten äitiysloma jee!

nyt alan tehdä töitä, huoh kuin pitkältä tuntuukaan kiirastorstai, viimeinen työpäivä ennen pääsiäislomaa. yritän tehdä kaiken kokopäivän ajan mahdollisimman hitaasti, että olisi tekemistä koko ajalle. taidan muuten myös hieman laskeskella loppukuun ruokabudjetteja, mahtihommia siis

maisa ja 30+

1 kommentti:

  1. Heipä hei ja halauksia kasvavalle sinulle. <3 Kävin joskus aiemmin vähän lueskelemassa kuulumisianne mutta en muistaakseni saanut jätettyä jälkeä itsestäni. Ihanaa että Oltsusta tulee kohta isoveli. Vau.

    Sain Olavin oma laulu kertomuksestasi ihanat mielikuvat itselleni tapahtuneesta, Jaa että pienenä lauloi sitä laulua. ;D Oi hassua pientä poikaa.

    Kaikkea hyvää ja lupaan olla yhteyksissä! :D

    VastaaPoista