keskiviikko 14. elokuuta 2013

14.08.2013

Ei tekosyitä tällä kertaa. Ei myö mitään kovinkaan kummoista olla tehty, ollaanpahan vaan vietetty arkea, enkä ole käyttänyt hetkeäkään kuluneista päivistä siihen, että olisin kirjoittanut tänne. Por favor, asiaa siis taas kerralla paljon.

Elo on taittunut elokuuksi, kohta jo sen puoleenväliin, ja myö ollaan nautittu loppukesästä sen vaatimilla tavoilla.


Olavi on kasvanut, sandaalit alkavat käydä pieniksi ja minunkin tämän kesän balleriinani on liimattu jo kasaan kertaalleen. Varma merkki lähestyvästä syksystä nuo kenkiin liittyvät muutokset.

Olavi puhuu koko ajan enemmän, ensimmäinen lausekin on jo kuultu: "hehei popo". Hei hei mopo, sitä ollaan niin poikaa, niin poikaa. Sanoja tulee jokapäivä lisää ja lauseita kohti mennään kokoajan enemmän ja enemmän. Olavi osaa muuten laskea numerolla kaksi, osoittelee asioita niinkuin laskettaessa ja sanoo kaks, kaks, kaks.Hra poikaa kiinnostaa nykyisin ennen kaikkea mopot, autot, traktorit, polkupyörä, kanat ja tiput sekä ihmisistä Pepe, mummo ja Elli. 

Omalla kolmivärisellä kolmipyörällään arvon oikani polavi on päässyt jo itsekin eteenpäin, polkeminen on vain pirullisen raskasta, kun pyörässä ei ole ketjuja, vai polkimet eturenkaassa. Tästäkin huolimatta Olavi jaksoi itse polkea pari metriä asfaltilla, ja taas saatiin ikuistettua video uudesta taidosta. Luonnollisestikin videon taustalla äiti (minä) huudan samalla tavalla kuin silloin kun Olavi oppi konttaamaan ( myöskin ikuistettu videolle).


Myö ollaan harrastettu kaikenlaisia kotihommia enenevissä määrin, ruisleipääkin olen opetellut tekemään itse, tekaisinpa tuossa heinäkuussa leivänjuurenkin. On muuten hyvää itse alusta asti tehty 100% ruisleipä. jääkaapissa on  satasarvisenmaitoa ja ostin feresin. Sama kohta muuttaa jonnekin pohjoiskarjalaiseen korpeen ja alkaa kasvattaa karhuja.


Karhuista puheenollen, allekirjoittaneen paino. Tilanne on tällä hetkellä se, että mittasin viime viikolla Hörön (miun mummo) ja ukin hiple vaa'alla illan painoksi 66,9kg, siis illalla miinus 8! Awesome ja kaikki muutkin mahisanat! Seuraavana iltans olikin sitten jo kolme kiloa turvonneempi paino, mutta silti! Ilman turvotusta (se aika kuusta) ja ei illalla mitattuna miun paino on varmaankin edelleen siellä miinus ysissä. Mahtijuttu. Viime viikkoina minä ja hra Olavi olemme pyöräilyn sijaan keskittyneet vaunuilla liikkumiseen. Viikossa tulee vähintään 2-3 päivänä käveltyä reiluun puoleen tuntiin 5km, ja joka päivä olemme sateiden salliessa käyneet kävelemässä 1-2km niin, että hra istuu omassa pyörässään ja minä työnnän, oi hyötyliikunta. Ilman liikuntaa kyllä pää räjähtäisi, koska yksi u-alkuinen sana.


UHMAIKÄ. Voi pojat, voi tekoitkun määrää, voi dramaattista julkisissa tiloissa lattioilla maaten itkemistä, voi sylissä riuhtomista. Tältä tuntui tänään. Oikeasti tässä perheessä on päästy vielä aika helpolla, kiukkuja silloin tällöin, mutta enemmän pussailua ja sylissä kiehnäämistä. Mukava Olavi. Kyllä tämä tulee jossain vaiheessa kosahtamaan ja pahasti, niin paljon olen kauhutarinoita uhmasta kuullut. Onneksi ukki muistuttaa usein, että "liiän helepolla ootta piässy". Teini-ikää odotellessa...

Herrat iskä ja poika ovat nukkumassa, on nimittäin nuoremman rytmit olleet aika sekaisin, nyt pikkuhiljaa palautuminen oikeisiin käynnissä.

Nukkumaan siis nyt (ensin hullua kittausta vettä, auttaa turvotukseen,ehkä)

Maisa

3 kommenttia:

 1. Heippa ihanat. <3

  Kiva lukea tätä elävää tekstiäsi. En tosin silti tiedä yhtään mitä ovat satasarvisenmaito ja feres/i? Kysyin tuolta omalta pohjoiskarjalan mieheltänikin ja hän vaan heiluttelee päätään.

  Ääh pyöräilyn oppimis videosi sai minutkin kauhulla ajattelemaan noita montaa kymmentä gigaa videopätkää meijän tytöstä jotka pitäisi editoida samaan pötköön. Karmea urakka.

  VastaaPoista
 2. Pistän vielä tännekkin että jos kerkeette/haluutte näkemään jossain välissänne niin nähään! Mulla on tänään vaan toi Zombi walk illalla ja ehkä sitten kaljaa sen jälkeen muttei pakollinen. :D Pistä viestii mun blogsuun jos tulee hyvä hetki. Ai niin, minulla ei ole sitten puhelinta käytössäni (ei hyödytä vaihtaa numerota) mutta onneksi internet!

  VastaaPoista
 3. Nää kuvat on aina ihania!

  Psst. Siulle ois haaste miun blogissa http://kauanodotettu.blogspot.fi/2013/09/uuu-eka-haasteni-bloggaajana.html

  VastaaPoista