lauantai 2. heinäkuuta 2011

rv 23+5

No niin, aika kuluu ja täällä ollaan.

Viime viikon neuvolassa huomattiin, että raudat on ihan vallan anemian puolella, ja eikun rautalisää syömään. Sydänäänet kuului niinkuin pitikin ja kohdunpohjan korkeus huiteli aivan omilla lukemillaan yläkäyrän päällä. Neuvolantäti sanoi, että ennustelisi lähemmän neljä- kuin kolmikiloista tulokasta. Minen usko. Tässä vaiheessa on kasvu kuitenkin ollut ultrissa juurikin kohdillaan eikä siellä olla oltu sen isompia kuin kuuluukaan. Jospa minä nyt vaan satun olemaan sen mallinen, että tilaa on ruhtinaallisesti kasvaa nimenomaan uloispäin.

Painoa oli tullut joku sata grammaa per viikko ylimääräistä, mutta se on kyllä johtunut juurikin siitä, etten ole jaksanut käydä missään lenkillä. Tälläkin hetkellä on lämmintä varjossa +27'C, eikä kello ole paljoakaan päälle 10 aamulla. Neuvolan jälkeen olen yrittänyt skarpata liikkumisen kanssa, ja kun nyt työkiireetkin helpottavat ja raudat saadaan oikeille tasoille, alkaa jaksaa jo liikkuakin. Voi sauvakävely, ystävistäni parhain. Kuinka voikaan olla niin nerokas liikuntamuto, nolo ehkä, mutta nerokas. ei tarvitse kävellä kauhean pitkää matkaa, kun sauvat tehostavat liikettä sen verran. Muutaman kilometrin lenkit 3-4 kertaa viikossa, niin voi sanoa edes liikkuvansa sen mitä on suosituskin.

Käpy on potkiskellu silloin kun on huvittanut. Tällä viikolla arvon vauva on oppinut, että molemmilla jaloilla voi potkia vuoronperään. Herranjumala kuin fiksu lapsi: sarjapotkuja yksittäisten potkujen sijaan! Nero siitä tulee. Muutaman kerran teatteriharkoissa käpy on potkaissut muutaman kerran juuri silloin kun arvon tuleva iskä on lausuntu omia replojaan, minä uskon ja toivon että se alkaa tunnistaa ääniä.

Jossain sanottiin, että näillä viikoilla voi alkaa tuntea vauvansa luonteen, onko tulija villikko vai rauhallisempi. Minä en oikein vielä usko tähän, eiköhän siellä vielä mahduta pyörimään niin, ettei kaikkia liikkeitä aina tunnu, eikä niistä voi sen takia vielä päätellä juuri mitään.

Potkut ovat kyllä jo sellaisia, että ne näkyvät ulos ja tuntuvat kyllä jo isälle ja muille kokeilijoille jo monetta viikkoa. Siinä neuvolasta saadussa vau:n vihkossa sanottiin, että isä voi alkaa tuntea liikkeet viikolla 28, MITÄ?! Kuinka se on mahdollista, meillä on tuntunut siis jo useamman viikon. Mahtavat reisilihaksen kävyllä, kenties pikaluistelija ainesta?

Mahaa on välillä viillellyt kuin puukolla vedettäisiin, mutta juurikaan muita vaivoja ei ole ollut. Onneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti